10 Şubat 2010 Çarşamba

Scherlock Holmes



Kuzenimle hemen hemen, her ara tatilde sinemaya gideriz. Yine sinema yapalım dedik. Durağımız; ''Scherlock Holmes'' filmiydi. Benim aklımda hiç olmayan bir filmdi. Romantik Komedi'yle arasında kalıp yazı tura attıktan sonra bu filme gitmeye karar verdik. İyikide böyle bir yol izlemişiz, çünkü hiç pişman olmadık.

Filmi kısaca özetlersek; Scherlock Holmes, ünlü bir dedekftif. Doktor arkadışıyla birlikte ülkesini kurtarmaya çalışması anlatılıyor. Ülkeyi ele geçirmek isteyen güç ise büyü. Yalnız Scherlock Holmes ve doktor arkadaşı Watson çok üstün bir zekaya ve dövüş yeteneğine sahip.

Film eski İngiltere döneminde geçiyor. Zaten böyle filmler de her zaman hoşuma gitmiştir. Kalpazanlar, Sahtekar gibi eski zamanda geçen filmler her zaman daha ilgi çekici geliyor nedense. Kıyafetler, arabalar, faytonlar, kullanılan araçlar daha bir orjinal görünüyor hele filmde kaliteliyse ayrı bir keyif oluyor izlerken.

Film ayrıca, bana göre son zamanlardaki en iyi filmlerden biri olan ''Melekler ve Şeytanlar'' filminin eski dönemi anlatan versiyonu gibi geldi. Konu biraz farklı ama içerik aynı gibiydi. Belki bu faktörde beğenmemde etkili olmuştur.

Sıkılmadan izleyebilceğiniz kaliteli bir film tavsiye ederim.
Filmin ana karakteri ünlü aktör Robert Downey Jr. oynuyor. Yönetmen ise Guy Ritchie.

Dip not: Filmden çıkıp tuvalete giderken birşey farkettik. Diğer filmlere bedava girebileceğimiz. Sinemaya, maçlarda girildği gibi bileti gösterip giriliyor. Sonra salonuna kendin gidip oturuyorsun. Kapı görevlisi nadir duruyor. Birkaç iyi zamanlamayla tek biletle birkaç film seyredilebilir :) Zamanımız olmadığı için bu apaçiliği başka bir zamana sakladık. . . :)